Niže cijene goriva od danas na benzinskim postajama

Nove, niže cijene goriva čekaju sve vozače od danas na benzinskim postajama. Litra benzina bit će jeftinija za tri lipe te iznositi 12 kuna, dok će litra dizela biti jeftinija devet lipa i iznositi 12,80 kuna. Jeftiniji će za devet lipa biti i plavi dizel te iznositi 9,16 kuna.
Naime, Vlada je održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata te Uredbu o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju.
-Da nije bilo mjera Vlade sve bi to bilo skuplje ili dvije ili 1,80 kuna ili skoro kunu plavi dizel. Nastavljamo raditi u korist građana i gospodarstva. Mi ćemo biti agilni i adaptibilni. Ako treba baš svaki ponedjeljak ćemo donositi na telefonskoj sjednici Vlade nove mjere kako bismo išli na uslugu našim građanima, kazao je premijer Plenković.

 

-S obzirom na navedeno, u sadašnjim uvjetima visokih maloprodajnih cijena naftnih derivata postoje dodatne rezerve koje se privremeno mogu iskoristiti kako bi se ublažio negativan utjecaj istih na potrošače i gospodarstvo u cjelini. Najviše maloprodajne cijene propisane ovom Uredbom primjenjuju se stoga samo za naftne derivate bez dodanih multifunkcionalnih aditiva (eurosuper 95, eurodizel, plavi dizel), dok se za benzine sa više oktana te sva tzv. „premium“ goriva cijene i dalje mogu formirati slobodno, dodatno je objašnjeno u priopćenju Ureda predsjednika Vlade RH.