KABA

Darko Bratić s komemoracije u Budačkoj Rijeci: Čovjek umire onoga trenutka kada nema više onih koji ga se sjećaju

Zamjenik načelnika Policijske uprave karlovačke Darko Bratić sa suradnicima pred spomen obilježjem u Budačkoj Rijeci položio je cvijeće i zapalio svijeće u spomen na trojicu poginulih policijskih službenika Policijske uprave karlovačke u Domovinskom ratu – Milu Butinu, Jožu Milčića i Zlatka Škrlca.

Čovjek umire onoga trenutka kada nema više onih koji ga se sjećaju. Danas se sjećamo naših kolega koji su ovdje, prije 31 godinu, u tragičnim okolnostima izgubili živote. Žalosno je što su život izgubili obavljajući svoj posao – bili su hrvatski policajci. Postali su žrtve jedne sumanute ideje o tome kako će ovaj prostor biti jednoga dana Velika Srbija. Svima treba poručiit da ne žele ono što nije njihovo. Tužno je što nitko za taj čin nije odgovarao, a bojimo se da će tako i ostati, kazao je Darko Bratić, zamjenik načelnika Policijske uprave karlovačke.

Policijska uprava karlovačka prepoznala je žrtvu kolega u Domovinskom ratu koji su svojih 46 života izgubili na svom teritoriju te pokušala pronaći način na koji će to ostvariti.

Htio bih najaviti ideju u dogovoru s g. Banićem da bismo napravili centralni spomenik policijskim službenicima u Karlovcu, ispred Policijske uprave, kazao je Bratić.

Zamjenik načelnika zahvalio je svim suborcima koji su dali sebe kako bismo danas imali Hrvatsku državu jer često nismo svjesni što uopće znači imati državu.