Na Foginovom kupalištu održano predavanje Kodeks ponašanja na vodi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Karlovac

Na Foginovom kupalištu u Karlovcu Dubravko Halovanić održao je predavanje Kodeks ponašanja na vodi. Cilj ovog predavanja bila je prevencija neprimjerenih ponašanja kupača kao i uklanjanje i smanjivanje štetnih posljedica po život i zdravlje osoba koje borave na kupalištima uz rijeke.

Htjeli smo intenzirati jednu od naših uobičajenih aktivnosti. Želja nam je podučiti kupače kako se ponašati na vodi, kako spriječiti neželjene posljedice, a u tome će nam pomoći i današnji predavač, kazala je voditeljica psihosocijalne podrške Gradskog društva Crvenog križa Karlovac Sandra Rupčić.

Ovo je redovna aktivnost koju provodi Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac, ali su ove godine uz Aktivni kutak 60+ sudionici djeca iz Sirije kao ranjiva skupina koja ne poznaje rijeke te Judo klub iz Zagreba.

Pozvali smo ranjive skupine što se tiče kupanja na obalama naših rijeka. Očekujemo da će se ljudima uspješno ponoviti kako se ponašati na siguran način prilikom kupanja na obalama rijeka, zabave i relaksacije u ovim ljetnim mjesecima, rekla je Sandra.

Nadamo se da će Gradsko društvo Crvenog križa uspješno doprijeti do svih kupača kako su to činili i do sada ovakvim aktivnostima.