Karlovčani o proslavi Velike Gospe na Kamenskom

Proslavu Velike Gospe Karlovčani su slavili na Kamenskom, u sjeni pavlinskog samostana na obalama rijeke Kupe u gradu na četiri rijeke. Kao i u svim drugim svetištima Karlovčani su se osjećali kao kod kuće, kako kod zemaljske, tako i kod nebeske majke.

Obzirom da je danas blagdan Velike Gospe mi ćemo u misnoj procesiji nositi Gospu, kazala je Leonarda Vrbanić.

Danas smo došli proslaviti blagdan Velike Gospe jer je ona majka svih nas i to je veliki blagdan za sve Hrvate, zaključila je Anamarija.

Karlovčani su zaključili kako je ovo veliki blagdan kojim slavimo našu zajedničku majku. Za Karlovčane ovaj dan mnogo znači i ovakva tradicija ulijeva im povjerenje da u ljudima još uvijek postoji ono dobro, ono što nam vraća vjeru u bolje sutra, unatoč tome što živimo u lošim vremenima.

 

Blagdanu Velike Gospe prisustvovali su i karlovački ugostitelji kako bi se svaki posjetitelj mogao okrijepiti i dulje zadržati na proslavi.

Bivši gazda sam obrta koji sada vodi moja nećakinja, a došli smo kako bismo zajedno s mještanima proslavili ovaj veliki blagdan uznesenja Blažene Djevice Marije. Naravno, nadamo se dobroj prodaji i zadovoljstvu kupaca, rekao je Viktor Kribar.

Neka vam je blagoslovljen blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije i neka vas prati zagovor naše Nebeske majke!