Štrudlafest u Karlovačkoj županiji i ove godine donosi pregršt okusa!

Štrudla od gljiva, buče, đumbira, naranče ali i klasičnih okusa poput jabuke, šljiva ili sira bit će na tanjurima čak 40 ugostiteljskih objekata Karlovačke županije na Štrudlafestu koji će se održati od 29. kolovoza do 11. rujna. Više o restoranima u kojima će se održati pogledajte na stranici strudlafest.com.

Priča o štrudli krenula je iz Jaškova no brzo se proširila diljem cijele županije, to je naša tradicija. Bogatstvo je veliko, ova manifestacija je odraz onog što je lijepo u županiji, kazala je županica Martina Furdek Hajdin.

U Karlovačkoj županiji zabilježeno je 400 tisuća noćenja i 200 tisuća dolazaka, a 85 posto gostiju je iz inozemstva.

– Želimo turistima ponuditi razloge zašto bi ovdje ostali. Zagovaramo održivi turizam i činimo ga snažnom gospodarskom granom u županiji, kazala je Furdek Hajdin i pozvala sve da dođu na štrudle.

Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić kazala je kako su izuzetno ponosni da su se na području grada Slunja odazvala tri restorana i jedna slastičarnica na sudjelovanje u Tjednu štrudle.

Prilika je ovo da privučemo goste u naš kraj. Ovo je prilika da gostima pokažemo što je to tradicija kod nas- masnicu.

Malo je reći da sam sretna. Ja sam sretna i ponosna što je ideja o štrudli zaživjela kako jest. Posebno se istaknuo komentar jednog ugostitelja koji je rekao da organiziramo tjedan štrudle svaki mjesec jer gosti traže štrudle svih okusa. Veseli da je priča o štrudli prihvaćena na terenu. Želim dobru prodaju, puno štrudli i posjetitelja, rekla je Lidija Žganjer Gržetić.

Direktor TZ Karlovačke županije Željko Fanjak kazao je kako posebno veseli velik interes hotela, opg-ova, ugostitelja… U Štrudlafest je uključeno 12 jedinica lokalne samouprave od ukupno 22. Turistička zajednica je u ovu manifestaciju uložila 15 tisuća kuna.