U tijeku pripremni radovi na projektu obnove dvorca Erdödy

 – Kao što je i najavljeno, od kraja srpnja traju pripremni radovi na projektu obnove dvorca Erdödy. Nakon što je, prema smjernicama struke, uklonjeno određeno drveće, postavljena je zaštitna ograda i kontejneri, a trenutno se radi na raščišćavanju prostora dvorca od otpada i otpadnog građevinskog materijala, poručuju iz Grada Jastrebarskog.

Dodaju kako se pod konzervatorskim nadzorom iznosi, sortira i privremeno skladišti građevni materijal, kao i povijesni elementi koji su deponirani unutar dvorca, radi kasnije ponovne ugradnje. Radi se i na tehnološkom projektu rušenja i demontaže na samom dvorcu, kao i tehnološkom projektu podupiranja konstrukcija tijekom trajanja radova.

Također, mole građane za razumijevanje prilikom izvođenja radova na obnovi dvorca koji će potrajati do kraja 2023. godine, a za to vrijeme bit će ograničen pristup samom gradilištu koje se odvija na području najposjećenijeg jaskanskog parka. S obzirom na važnost dvorca za Jastrebarsko, svi će građani vrlo skoro moći uživati u njegovim sadržajima.