KABA

Antica: Bez obzira na stanje s covidom u jesen, ne planiramo prekinuti poliklinički ili akutni program te elektivne zahvate

Covid nije prestao, kaže nam ravnatelj Opće bolnice Karlovac Nikša Antica na pitanje kakvo je trenutno stanje što se tiče pandemije u bolnici.

Pojačan je priljev pacijenata na covid ambulantu i na covid akutni odjel u općoj bolnici Karlovac, slično je i u ostale dvije bolnice, u Dugoj Resi i u Ogulinu. Važno je pridržavati se već propisanih i poznatih mjera zaštite, smatra Antica.

– Mi se moramo i dalje pridržavat mjera, biti disciplinirani, u bolnici nosit maske… sama priroda ove varijante covida je nešto blaža u kontekstu odlaska prema plućima, tako da što se tiče toga nemamo pacijenata na respiratoru ali je pojačan priljev pacijenata i na covid ambulantu i na covid akutni odjel.

Osim uvelog lišća, dosadašnje jeseni u pandemiji donosile su i stroge mjere. Pretpostavlja se da će ova jesen ipak biti lakša od prethodnih, no u bolnici su na sve spremni.

– Predviđanja za jesen u svakom slučaju su takva da će se covid brže širiti jer će građani više boraviti u zatvorenim prostorima. Bolnički sustav je naravno spreman, kako će se događat progresija covida tako ćemo se ponašati, no ne planiramo u nijednom trenutku prekinuti poliklinički ili akutni program i elektivne zahvate, kako ne u Karlovcu tako niti u Ogulinu, kazao je Antica.