KABA

Obilježena 31. obljetnica pogibije hrvatskog redarstvenika Željka Brozovića

Prije 31 godinu, 22. kolovoza 1991. pripadnik Specijalne jedinice policije Grom Policijske uprave karlovačke Željko Brozović poginuo je u Tržiću Tounjskom prilikom pokušaja deblokade Slunja.

Željko je bio naš brat specijalac po oružju, po krvi, po svemu! Naš prvi poginuli pripadnik Specijalne policije GROM, kazao je predsjednik Udruge Josip Slaćanin.

U znak sjećanja na prvog poginulog hrvatskog redarstvenika Karlovačke županije, a ujedno i prvog poginulog pripadnika Specijalne jedinice policije Grom održana je komemoracija i molitva u Željkovom rodnom mjestu Hreljinu Ogulinskom.

Svake godine 22. kolovoza prisjetimo se tog nemilog događaja. Na nama je da njegujemo njegovu žrtvu za slobodnu Hrvatsku. Mi naše dečke ne zaboravljamo, zaključio je Josip.

Željko je domoljub koji je krenuo u obranu Republike Hrvatske i grada Ogulina te nažalost smrtno stradao. Mi se s radošću prisjećamo svih hrvatskih boraca pa tako i našeg Željka, rekao je gradonačelnik grada Ogulina Dalibor Domitrović.

Veličina je da se sjećamo onih koji su dali najviše u Domovinskom ratu, a u ovom slučaju to je život. Obilježavamo i obilježavat ćemo uvijek takve događaje te se sjećati tih žrtava, kazao je načelnik Policijske uprave Karlovačke Darko Car.

Nakon polaganje vijenaca i svijeća, služena je sveta misa u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Hreljinu na kojoj je propovijedano da kao što su mučenici za Krista proljevali krv to su činili i branitelji dajući krv za domovinu.

omicron