KABA

U OB Karlovac najavljuju smanjivanje lista čekanja, ali i mogućnost pregleda u popodnevnim terminima

U Općoj bolnici Karlovac najavljuju smanjivanje lista čekanja na preglede kako bi pacijenti dobili kvalitetniju uslugu, a često i za život važnu.

– U suradnji s obiteljskim liječnicima Opća bolnica Karlovac trebala bi donijeti rješenje smanjenja lista čekanja na pojedine specijalističke preglede koji se u bolnici obavljaju, kazao je ravnatelj Nikša Antica.

Sada se naručuje preko centralnog sustava, ali i preko sustava e-naručivanje od strane svih liječnika primarne zdravstvene zaštite. Antica smatra kako realne liste čekanja zapravo nisu toliko velike koliko pokazuje sustav te će pokušati još jednom sve provjeriti u sustavu kako bi vidjeli koja je stvarna slika.

Do sada su se specijalistički pregledi odvijali samo u jutarnjim smjenama, a nakon godišnjih odmora će omogućiti i popodnevne termine te će javnost o svemu još naknadno izvjestiti.

Najveće su liste čekanja na dermatologiji te na internoj- što je i razumljivo s obzirom na velik broj različitih specijalnosti i dijagnoza koje ova grana pokriva.

omicron