KABA

U petak počinju 35. Dani piva: Posjetitelje očekuju sjajni izvođači, novi Gastro kutak i Karlovačko od 15 kuna

Piva, pereci i dobra zabava obilježit će i ovogodišnje Dane piva. Na rasporedu su od 26. do 30. kolovoza na novo/staroj lokaciji karlovačke Promenade. Aktivnosti počinju već u 18 sati, a traju do ponoći. Niti ove godine neće izostati nastupi sjajnih i raznolikih izvođača. Prvi na redu, na samom otvorenju, nastupit će Gibonni.

-Na glavnoj pozornici izmjenjivati će se se poznata imena hrvatske glazbene scene. Tu su nam Buđenje, Pocket palma, Vatra, Urban, Vanna, Boris Štok, Daleka Obala, Denis & Denis, Crvena Jabuka, Podočnjaci te Hladno pivo, rekla je Daniela Peris, pročelnica Grada Karlovca.

Kako manifestacije ne bi bila samo pivski festival, novost ove godine je Gastro kutak koji će biti postavljen na prostoru klizališta kod Sokolskog doma. Uz ugostiteljsku ponudu u organiziran je i poseban zabavni program u kojem sudjeluju, prije svega, lokalni izvođači. Gastro kutak će biti otvoren već u prijepodnevnim satima.

Za vrijeme manifestacije, u petak, subotu i nedjelju posjetitelji će imati priliku besplatno letjeti u balonima na vrući zrak, riječ je o novoj atrakciji, za koju su prijave otvorene od sutra, a moguće su putem web stranice Dana piva. Niti djeca neće biti zanemarena. Na obruču Šanca bit će postavljen kutak s napuhancima.

Svi starije od 18 godina moći će uživati u pivu, a pola litre Karlovačkog ove će godine platiti 15 kuna. Heineken Hrvatska ove je godine osmislio novitete kako bi obogatio ponudu Dana piva. Među njima i novu pivu Peta rijeka.

-Pivo Peta rijeka je Pale Ale, koje su za Dane piva proizveli pivski stručnjaci Veleučilišta u Karlovcu s kojima imamo posebnu suradnju, istaknula je Marta Bulhak, predsjednica Uprave HEINEKENA Hrvatska.

Tijekom trajanja manifestacije Turistička zajednica grada Karlovca provodi pivsku turističku rutu s vodičem naziva Frtalj cenera, osmislili su i igru Pivska potraga, a u suradnji sa Žitnom lađom organiziraju i Pivske plovidbe. Uz to provode i uspješan program Na pivo u Karlovac.

Za manifestaciju smo dobili prošle godine Nacionalnu nagradu u kategoriji inovativnosti u promociji i propagandi Simply the best. Prepoznata je i ove godine kroz financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice. Stoga i ove godine u Karlovcu je u ponudi pivska gastronomija. u 12 restorana možete probati slano i poneko slatko jelo. Naši kafići potrudili su se osigurati posebne pogodnosti za svoje goste, omogućili su bogatu pivsku ponudu i pivske koktele, kazala je Marina Burić, direktorica TZ Grada Karlovca.

Za vrijeme trajanja manifestacije besplatan je ulazak u Gradski i franjevački muzej. Svoja vrata otvara i pivovara. U petak će organizirati vođene ture svakih sat vremena.

Osiguran je besplatni parking na ŠRC-u Korana. Od tamo će svaki sat autobus voziti posjetitelje na samu lokaciju Dana piva. Uz ovaj prijevoz, organiziran je i željeznički iz Zagreba. Kao i autobusni iz Duga Rese, Ozlja, Slunja i Ogulina, ali samo za vikend.

Gradonačelnik Damir Mandić istaknuo je kako su  Danima piva, otkako su se vratili u Zvijezdu, ponovno htjeli ukazati na bogatu karlovačku pivsku tradiciju.

-Ovim konceptom želimo promovirati našu pivsku tradiciju, našu kulturnu baštinu, gastronomiju. Dani piva manifestacija su koja je glas pivske tradicije grada Karlovca, ali i prozor u svijet svemu onome dobrome na što smo mi u Karlovcu ponosni.

Organizatori vjeruju kako će svaki posjetitelj, Karlovčanin, ali i turist, uživati u bogatim i raznolikim programima ovogodišnjih petodnevnih Dana piva.