Obitelj Frlan i ove je godine u Vivodini na Lovrenčevo osigurala gastronomske užitke za sve mještane i goste. Janjci i odojci pekli su se cijelo jutro kako bi ručak bio na vrijeme. Uz ovakve manifestacije obitelj nudi i smještaj svim turistima ovog kraja te pokoju čašicu vina.

Mnogo je onih koji iz Kanade, Australije, Njemačke i Austrije stižu u rodnu Vivodinu na Lovrenčevo kako bi vidjeli svoje rođake, prijatelje, pozdravili svoju domovinu i okusili delicije kakve se teško mogu naći na stolovima navedenih zemalja. Marija Frlan ugostiteljica je koja ove goste poslužuje dugi niz godina.

– Sin ima cirka 27 tisuća čokota, oko 5 i pol hektara nasada, od vina ima graševinu, rajnski, muškat, chardonnay, sauvignon, sivi pinot, frankovku i crni pinot od crnih sorti. Imamo i novu kušaonu, proširili smo se, imamo i četiri sobe koje su dobile četiri sunca. Imamo gostiju preko ljeta, zadovoljni smo, kakva je situacija super je, ne možemo se požaliti, čovjek mora biti skroman, kaže Marija Frlan.

Gosti im dolaze iz Slovenije, Zagreba, Samobora, Karlovca, Siska… cijele Hrvatske.

Obitelj Frlan poznata je i po domaćim specijalitetima, narescima i štrudlama. Uz sve to, od turizma se ovdje, kaže Marija, može živjeti.

– Može se živjeti od turizma, treba uložiti puno truda, čovjek mora biti uporan i može se. Moj sin je četvrta generacija, nasljeđuje naše obiteljsko gospodarstvo, restoranček. Može, treba taj posao raditi s ljubavlju i to je to. Naša Vivodina je jedan prekrasan kraj, svaki gost koji ovdje dođe se divi prekrasnoj prirodi i vraća se zadovoljan.

Gosti koji noće u Vivodini odlaze često na izlete u Ozalj, posjećuju špilju Vrlovku, crkvu u Krašiću i slično.