Prvi Erasmus+ projekt u provedbi KŠVL Poseidon u Dugoj Resi

Športska udruga iz Duge Rese, Klub športova na vodi i ledu POSEIDON u suradnji sa Športskom zajednicom Duga Resa, domaćin je razmjene mladih u sklopu Erasmus+ projekta „Water sports on river“. Mladi iz Rumunjske i Nizozemske, kao i iz Hrvatske, u Dugoj Resi borave od 21. kolovoza do 1. rujna.

Teme ovog Erasmus+ projekta su radionice izrade SUPa, razne prkatične radionice učenja osnova SUP tehnike, radionice mentalnog treninga, SUP Yoge, osnove ronjenja i kajaka, meteorološke karte i druge sportske aktivnosti.

– Kompletan projekt traje od 31.12.2021. do 1.10.2022., a sama razmjena traje od 21.08.2022. do 01.09.2022. u Dugoj Resi u Učeničkom domu. Naši partneri u ovom projektu su klub iz Nizozemske i Rumunjske, ali tu su i djeca iz Duge Rese i Karlovca. Za početak su odslušali predavanja, a potom slijedi praktični dio. U gostima su nam bili i članovi ronilačkog kluba Vodomar koji su djeci pokazivali kako se baviti vodenim sportovima, a posebice na rijekama, objasnio je Domagoj Primužak, voditelj projekta

Prvi je ovo Erasmus+ projekt KŠVL Poseidon kroz koji se nastoji pružiti više prilika za neformalno i interkulturalno okruženje mladima iz okolice Duge Rese. Vrijednost projekta je 23 359,00 eura, a financira ga Europska komisija. Na projektu sudjeluje i Mario Jovković, sportski psiholog koji djecu uči o važnosti bavljenja sportom i koje su njegove prednosti.

– Cilj je osvijestiti mlade da postoje i sportski psiholozi koji im mogu pomoći u poboljšanju osvajanja sportskih uspjeha i općenito u unapređivanju mentalnog zdravlja, istaknuo je Mario Jovković, sportski psiholog

Sport u društvu zauzima posebno mjesto i ima veliku važnost i utjecaj, a posebno na djecu u razvoju. Predstavlja opće ljudsko dobro i jedan je od najizrazitijih oblika ljudske kreativnosti, a ovaj projekt koji se bazira na vodenim sportovima poseban je oblik stvaranja sportske atmosfere kroz igru i druženje.