Karlovac uskoro postaje središte mladih filmaša – od uturoka 15. Four River Film festival

15. Four River Film Festival i 27. Filmska revija mladeži održat će se u Karlovcu od 6. do 10. rujna. Rujan tako postaje sjecište filmskog stvaralaštva mladih, a nakon dvije pandemijske godine festival će se, napokon, održati uživo i omogućiti komunikaciju svih srednjoškoskih filmaša iz cijeloga svijeta.

Potrudili smo se biti u cijelom gradu i Karlovačkoj županiji. Dovodimo filmaše u Karlovac i vjerujemo kako ćemo im omogućiti nezaboravan provod. Osim svijeta filma imat će prilike upoznati i grad. Program je izrazito bogati i besplatan za sve posjetitelje, rekla je Sanja Zanki Pejić iz Hrvatskog filmskog saveza.

Moram reći da svaki put kada su ove najavne presice osjeća se jedna posebna energija. Vrijednost je da ova energija traje već 15 godina. Svo znanje i volju koju Kinoklub Karlovac ulaže primjer je kako uspjeti. Duboko sam uvjeren da ćemo sljedeću najavnu presicu i festival imati u Kinu Edison, zaključio je gradonačelnik Damir Mandić.

Prijavljena su 1365 filma od kojih su izabrana 63 najbolja među kojima se nalaze i tri filma loklanih filmaša što je na ponos gradu i Karlovačkoj županiji.

Nadam se da ćete se složiti sa mnom da je Karlovac osim grada parkova, rijeka i pive i grad festivala. Pa mi jedan završimo, drugi počinjemo. Nastojimo sve festivala disperzirati po cijelom gradu, a to uspjeva i ovome – šest lokacija i četiri rijeke. Festivali su nam bitni jer nam povećavaju vidljivost, omogućavaju dodatni sadržaj, doprinose većoj gospodarskoj aktivnosti svih turističkih subjekata i omogućuje vidljivost mladih ambicioznih ljudi. Čast je biti partner Kinokluba Karlovac, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Karlovca Marina Burić.

Sretni smo što podupiremo rad Kinokluba, mlade koji rade za mlade i ono što je bitno grad Karlovac i Karlovačku županiju. Ovo su definitivno superheroji koje treba pratiti, zaključila je tajnica Zajednice Tehničke kulture Karlovačke županije Suzana Šnajder.

Otvaranje će se održati 6. rujna u 20 sati na rijeci Korani uz film Divljaci redatelja Daria Lonjaka, nastaviti u srijedu 7. rujna u isto vrijeme serijom The Outsiders u režiji Jelene Gavrilović, nakon koje će se 8. rujna prikazati debitantski film Baci se na pod domaće glumice Nine Violić, a završiti u petak 9. rujna višestruko nagrađivanim filmom Zbornica redateljice Sonje Tarokić. Osim službenog natjecateljskog programa bit će dostupan i edukativni program koji će nuditi rasprave i analize filmova u formi radionica odnosno predavanja.