Taekwondo klub Čigra osnovan je 23. kolovoza 2003., te primljen u Hrvatski taekwondo savez na skupštini 20. lipnja 2005. Klub je osnovan u cilju promicanja, razvitka i unapređenja taekwondo športa u Gradu Zagrebu. Svake godine najmlađa skupina kluba odlazi u Dugu Resu na pripreme, a smješteni su u Učenički dom.

– Na samom početku postanka kluba imali smo oko 10 članova, a danas ih imamo oko 250 na 7 lokacija u Zagrebu. Već devetu godinu za redom smo u Dugoj Resi što je postalo tradicionalno gdje se održava ljetni sportski kamp upravo iz razloga jer smo brat Danijel i ja svoje prve sportske korake napravili upravo u ovom gradu od strane gospodina Nikole Cara. Odlaskom na fakultet u Zagreb, nastavili smo u TK Čigra kojeg smo od samog početka dizali na viši nivo. Neki od naših članova su i hrvtaski reprezentativci, izjavio je Boris Bursać iz TK Čigra

Ona djeca koja će napraviti svoje prve sportske korake i započeti prvenstvenu karijeru, nalaze se trenutno u Dugoj Resi. Dnevno imaju 3 treninga. Ujutro imaju trening kondicije i trčanje na gradskom stadionu Duge Rese. Drugi trening je trening snage koji se održava ili u dvorani ili na vanjskim vježbalištima uz rijeku Mrežnicu. Završni trening odnosi se isključivo na taekwondo.

Bursać smatra da Duga Resa ima idealne uvjete za provedbu sportskih kampova, što zbog uvjeta i smještaja, što zbog prirode i zelenila za provođenje slobodnog vremena. Jedini problem s kojim se susreću je nedostajanje roditelja djeci pa se već nakon 3. dana kod pojedine djece pojavi želja za obiteljskim domom no treneri uspješno objašnjavaju zašto roditelji nisu pristuni na kampu.

Sa TK Čigra surađujemo već 3-4 godine i odradimo zajedno barem 1 trening. Uvijek se nakon treninga zajedno družimo ili u dvorani ili u našim prostorijama, Mislav Žirovčić, Z-Activ

Trener Žirovčić iz Duge Rese navodi da su tekvandoisti iz Zagreba dobri učenici i uvjeren je da će biti uspješni u budućnosti. Već 3 godine surađuje s TK Čigra i sretan je što ovim projektom nastaje uspješna i pozitivna sportska priča.