Antei Šoštarić dodijeljena nagrada za najbolji nacionalni igrani film

Mladi filmaši iz cijeloga svijeta prošli su tjedan boravili u Karlovcu na Four River Film Festivalu i Filmskoj reviji mladeži, kako bi pokazali svoje radove. Među njima je bila i Antea Šoštarić, studentica Akademije dramskih umjetnosti, koja je osvojila vrijednu nagradu za najbolji nacionalni igrani film.

-Nagrada je bila vjetar u leđa. Ovo je moja prva nagrada na ovakvom tipu filmskog festivala, koju je dodjeljivao stručni žiri. Dobiti nagradu od poznatih ljudi, kao što je redatelj Dario Lonjak i glumac Frano Mašković, je zaista nevjerojatno, rekla je dobitnica nagrade Antea Šoštarić.

Antein film „Do sutra“ je eksperimentalan, odnosno nema dijaloga, pa ga tako svaki gledatelj može protumačiti na svoj način. Također, ima i edukativnu notu jer problematizira ovisnost i borbu protiv nje.

-Glavni lik se bori sa svojim demonima vezanim za drogu. Na filmu sam radila sa svojom srednjom školom za grafiku, dizajn i medijsku produkciju i u koprodukciji s filmskim inkubatorom Blank. Film je ujedno bio namijenjen za moj primjeni ispit za Akademiju dramskih umjetnosti, smjer snimanje. 

Glavna poruka nalazi se u naslovu filma, a ta je da se ovisnost neće riješiti– do sutra.