KABA

Više od stotinu gljiva predstavljeno u Zorin domu

Otrovne, jestive i ljekovite gljive svoje su mjesto pronašle na izložbi u Gradskom kazalištu Zorin dom povodom Gljivarskog tjedna koji narednih dana obilježava Gljivarsko društvo Karlovac.

-S obzirom na to da ove godine nije bilo puno gljiva, bilo je veliko sušno razdoblje, našli smo ih jako puno. Ugodno smo time iznenađeni, radosni smo što nas je šuma počastila. Prikazat ćemo danas slike, priznanja, zahvalnice i različite sitnice koje čine naše društvo, rekao je predsjednik Gljivarskog društva Karlovac Damir Malizan.

Na izložbi je predstavljeno oko 120 gljiva s karlovačkog područja.

-Prije pet godina imali smo oko 180-200 gljiva iz cijele Hrvatske, ali ove godine zbog teške financijske situacije to nismo mogli. Žao mi je što nemamo gljive iz Slovenije, tamo ima ove sezone jako puno vrganja. Ipak, pronašli smo dobar broj gljiva, pa tako i vrganja, dodao je Malizan.

Izložba gljiva u kazalištu Zorin dom ostaje otvorena do ponedjeljka navečer, a nakon nje karlovački gljivari će u srijedu u Knjižnici za mlade održati promociju knjige. U subotu, 1. listopada, članovi Gljivarskog društva uputit će se na Muljavu gdje će im se u potrazi za gljiva pridružiti ostala društva. Tjedan završava u nedjelju, 2. listopada izletom za građanstvo na Kozjaču.