KABA

Vozači za vikend nanizali 288 prekršaja – Prevelika brzina prednjači, no nije im stran alkohol i nekorištenje pojasa, ali da mobitela

Vozači su na cestama u Karlovačkoj županiji proteklog vikenda počinili 288 prometnih prekršaja, a, iako je prevelika brzina najčešći, nije im strano popiti previše alkohola pa sjesti za volan i ne koristiti sigurnosni pojas u vožnji, a mobitel na nepropisan način.

Pokazali su to rezultati preventivno-represivne akcije u prometu, provedene od 23. do 25. rujna na području Policijske uprave karlovačke u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranju prekršaja.

– Tom prilikom utvrđeno je 288 prekršaja, a od toga se 29 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 97 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 56 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 22 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 24-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 2,23 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 163 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h, objavila je PU karlovačka.

Naveli su i da je jučer na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 25-godišnjak kojeg su u večernjim satima u subotu policijski službenici zaustavili nadzirući prometa u Oštarijama, na području Josipdola. Ispostavilo se da je višestruku ponavljač prometnih prekršaja.

– Utvrdili su da upravlja osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,20 promila te da je višestruki počinitelj prekršaja, tzv. recidivist. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 5000 kuna i dva mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom, izvijestila je policija.