KABA

Za desetero djece s poteškoćama u razvoju osiguran podruženi boravak

Djeca s poteškoćama u razvoju od sada će nakon škole moći odlaziti u produženi boravak. Zamisao je to, a sada i realizacija Udruge Frendofon, kako bi se olakšalo roditeljima koji rade, čijoj djeci nije osiguran kvalitetan boravak nakon nastave. Dio je to projekta “Boravak u Frendofonu” kojim će biti obuhvaćeno desetero djece.

Djeca urednog razvoja imaju pravo ostati u produženom boravku u školama. Djeca s teškoćama nemaju tu mogućnost, zato što radno vrijeme pomoćnika u nastavi nije pokriveno da ostanu tih sat-dva duže. Roditelji takve djece nemaju gdje zbrinuti djecu, upravo zato mi pružamo ovu uslugu, rekla je iz Udruge Frendofon Nikolina Kapitanović.

Boravak će se nalaziti u prostorijama Udruge, odnosno u ulici Miroslava Krleže 31, na lokaciji nekadašnjeg vrtića Bubamara. Projekt će trajati 18 mjeseci, a u sklopu kojeg će biti zaposlen jedan terapeut na puno radno vrijeme i dva asistenta na pola radnog vremena, a bit će uključeni i volonteri, njih 10 za koje će se pobrinuti, jedan od partnera na projektu, udruga Carpe Diem.

Djeci će boravak biti na raspolaganju od ožujka do prosinca.

Drago nam je što pokrivamo i ljetne praznike jer su oni jedan od većih problema roditelja, dodala je Kapitanović.

Boravak u Frendofonu radit će prema kliznom radnom vremenu, ali uglavnom će to biti u poslijepodnevnim satima nakon škole. Roditelji će moći prethodno putem Viber grupe dogovarati kada im najviše odgovara. Udruga će nastojati osigurati prijevoz za učenika, a za sve će biti osiguran topli obrok.

Vrijednosti projekta je malo veća od 470 tisuća kuna.