KABA

Glazbeni trio Erika, Krešimir i Lucija održali kulturno-sakralni koncert u dubovačkoj crkvi

Josipovi umjetnički susreti naziv je kulturno – sakralnog programa kojeg provodi Nacionalno svetište svetog Josipa. U župnoj crkvi Blažene djevice Marije Snježne na Dubovcu sinoć je održan koncert pod nazivom Ususret Marijinom listopadu, u sklopu navedenog programa. Program su osmislili i izvodili karlovački umjetnici – Lucija Klarić kao mezzosopran, Erika Radusinović na violini i skladatelj Krešimir Klarić na orguljama.

Drago mi je što se vraćaju stare dobre stvari. Nacionalno svetište svetog Josipa jako brine u kulturi. U proteklom smo vremenu puno napravili, a sada nakon što je korona, nadam se prestala, u ovoj smo potresom ranjenoj ljepotici, odlučili napraviti koncert. Crkva je oduvijek brinula o kulturi, a tamo gdje je ona i gdje je lijepo tu je Bog, rekao je rektor svetišta mons. Antun Sente.

Koncerata će biti još, a kako zaključuju mons. Sente ovakvim sličnim sadržajem nastojat će kulturno odgajati publiku.

-Pripremili smo koncert za koji se nadam da će oplemeniti publiku u duhovnom pogledu. Za koncert smo se pripremali ovdje u crkvi, ali i u Glazbenoj školi, rekla je mezosopranistica Lucija Klarić.

Na repertoaru koncerta bile su skladbe Schubert, Franck, Matz.