KABA

VK Karlovac osvojio 3 srebrne medalje na 2. Otvorenom prvenstvu Zagreba 2022.

Veslački savez Zagreba organizirao je 2. Otvoreno prvenstvo Zagreba 2022. koje je održano 2. listopada 2022. na regatnoj stazi Jarun. Veslački klub Karlovac nastupio je s 11 veslača i 1 kormilarom  u različitim disciplinama.

– Prve su veslale mlade veslačice, od kojih su 3 prvi put jučer trenirale na regatnoj stazi na Jarunu, a danas im je bio prvi nastup. Nika Keser, Loriana Završki, Tania Cindrić i Ema Tuškan uspješno su završile svoju prvu utrku na 500 m u kategoriji KŽB i osvojile peto mjesto u svojoj grupi s vremenom od 2:38.73 na 500 m. Kormilar je danas bio Jakov David Vuković, koji zbog nedavne bolesti nije mogao nastupiti u samcu pa je s guštom kormilario svojim klupskim kolegicama, javljaju iz kluba

Drugi nastup imala je Maja Plavetić u samcu koja je danas veslala u starijoj starosnoj kategoriji s obzirom da na ovom natjecanju nije bilo njene kategorije. Maja je 2010. godište i veslala je s veslačicama 2008. i 2009. godište te je na cilj, nakon odveslanih 1000 m na cilj došla peta s vremenom od 5:05.99.
Treći, odnosno treći  i četvrti nastup imala su dva klupska dvojca na pariće koja su nastupila u istoj grupi između veslačica koje su veslale u kategoriji KŽA. U jednom su bile Nika Cvitešić i Zara Cvitešić, a u drugom Vita Živčić i Antea Spasojević koje su trku izveslale na 5. mjestu. Sestrične Cvitešić donijele su danas klubu prvu srebrnu medalju s ovog natjecanja  s vremenom 4:27.72 na 1000 m, 9 sekundi iza prvoplasiranih, a nepunu sekundu brže od trećeplasiranih.

Pretposljednji je nastupao Tin Jarnjević. U izuzetno zanimljivoj utrci, pogotovo u završnici, Tin je za 3 sekunde izgubio prvo mjesto u prvoj skupini za juniore JMB u samcu te tako osvojio drugu  srebrnu medalju na današnjem natjecanju. Tin Jarnjević je 2000 m izveslao za 7:57.82, 21 sekundu brže od trećeplasiranog u njegovoj grupi. Posljednji je nastupio u istoj kategoriji, ali u drugoj grupi Roman Romčević koji je izborio još jednu srebrnu medalju na današnjem natjecanju, s vremenom od 8:32.06, 29 sekundi sporije od prvoplasiranog, ali nepune 4 sekunde ispred trećeplasiranog  te tako danas Veslački klub Karlovac slavi uspješan nastup s 3 osvojena srebra.