U dvorištu Trgovačko-ugostiteljske škole učenici će sa svojim mentorima pripremati šarana na rašljama. Tu dobro poznatu poslasticu svi koji se nađu u Radićevoj ulici moći će probati u petak na terasi školskoga praktikuma “Pod starimi krovovi od 10 do 12 sati.
Šaran na rašljama mogao bi postati jesenska tradicija u dvorištu Trgovačko-ugostiteljske škole baš kao što je to svakog proljeća fiš- paprikaš, otkrio nam je ravnatelj Damir Pleše.
U pripremi šarana na rašljama sudjelovat će dvadesetak učenika kuharstva koji su taj dan na vježbama i na praktičnoj nastavi.
Ove godine zanimanje kuharstvo upisalo je 40-ak učenika, puna dva razreda. Već dvije godine zaredom veliko je zanimanje za kuharstvo jer se učenici zapošljavaju odmah po završetku školovanja, a priliku za stručnu praksu imaju u različitim ugostiteljskim objektima diljem županije.
U odnosu na kuhare manjak je učenika koji se školuju za konobare, dok su na tržištu rada vrlo traženi. I ove godine u klupama za zanimanje konobar ostalo je nepopunjenih deset mjesta, potvrđuje ravnatelj Pleše.