KABA

Na Starom gradu Dubovcu 70 posto više posjetitelja: Od srijede i virtualne šetnje

Stari grad Dubovac bilježi povećanje broja posjetitelja za 70 posto, potvrdila je ravnateljica Muzeja Grada Karlovca Hrvojka Božić.
U prvih osam mjeseci ove godine a u odnosu na prethodne godine broj posjetitelja povećao se za gotovo 70 posto, odnosi se to najviše na posjetitelje izložbi ali i stalnog postava, ali isto tako bilježi se povećanje generalnog ulaska na Stari grad Dubovac gdje je dosegnuto do 30 tisuća posjetitelja. Najveći je broj turista iz kontitnentalne Hrvatske, zatim Istre i Dalmacije. Od stranih posjetitelja najviše je onih iz germanskog govornog područja, Italije i Slovenije. Najveći broj posjetitelja odnosi se na individualne posjete, a tek onda na grupne koje najčešće čine umirovljenici i školarci.

– U svijesti građana grada Karlovca jest da je Stari grad Dubovac vrijedan spomenik. Želja nam je bila pojačati sadržaj toj njegovoj neupitnoj vrijednosti u smislu da povećamo dijaloge između različitih kulturnih tema. Ove godine smo imali dvije izložbe. To je bila izložba ‘The Mith- Priče, pjesme, tajne’ koja je potaknula veći broj posjetitelja da posjete Stari grad Dubovac jer je pored izložbe bilo i programa kao što su radionice za djecu i koncerti. Sada je tu i izložba ‘Povijest čokolade’ koja je već prvih dana pobudila interes naših sugrađana. U protekloj godini smo poticali programe s udrugama, pojedincima i ustanovama, kazala je ravnateljica Božić.

U Muzeju su pripremili i atraktivnu virtualnu šetnju po Starom gradu Dubovcu koja će biti dostupna online. Isto će biti omogućeno i za Muzej Domovinskog rata na Turnju. U studenom će građanima biti predstavljena i revizija studije kulturnog razvitka starog grada Dubovca.

omicron