KABA

Završen projekt “Društveni centar Ozalj” Crvenog križa Ozalj

U Društvenom centru Ozalj u petak 28. listopada održana je završna konferencija dvogodišnjeg projekta „Društveni centar Ozalj“ koji se provodio u organizaciji GDCK Ozalj s partnerima Grad Ozalj, LAG Vallis Colapis, Tehno Oz, LEADER mreža Hrvatske i Zora Prilišće 1925.

Cilj projekta je osnažiti javno-civilno partnerstvo i praksu sudjelovanja OCD-ova iz ruralne zajednice u upravljanju i donošenju odluka u Gradu Ozlju kroz širenje raspona postojećih i novih socijalnih, kulturnih, obrazovnih i gospodarskih sadržaja, usluga i aktivnosti koje se pokreću ili već provode u lokalnom društvenom centru uz unapređenje kapaciteta lokalnih i obližnjih OCD-ova.

Početkom projekta adaptiran je i opremljen prostor za provođenje aktivnosti, te su se nakon adaptacije provelo gotovo 400 aktivnosti u Društvenom centru koje su se na mjesečnoj razini objavljivale u kalendaru događanja.

-Samim time privukli smo brojnu publiku, te se nadamo da će i nakon završetka projekta nastaviti sudjelovati na određenim aktivnostima koje će se održavati. Već sada imamo upite naših volontera koji su sudjelovali, te osnovne škole i vrtića za provođenje izvannastavnih aktivnosti u Društvenom centru, a većina partnera na projektu će dio svojih aktivnosti nastavljati odrađivati baš u tamo, kazali su iz Crvenog križa.

Završnu konferenciju posjetila je i zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar koja je zahvalila na pozivu i pohvalila rad Crvenog križa i općenito rad „Društvenog centra Ozalj“.  Veseli se nastavku aktivnosti kroz društveni centar i naglasila je da je su infrastrukturni projekti u Gradu i Županiji od značajne važnosti, ali ipak su ljudi najveći kapital zajednice.

Čestitke Crvenom križu Ozalj i partnerima izrazila je i gradonačelnica grada Ozlja Lidija Bošnjak jer su na ovom hvalevrijednom projektu udruge jačale svoje kapacitete s ciljem što kvalitetnijeg obavljanja redovnih aktivnosti. Kao vrlo važnu stvar istaknula je da su u fokusu bili djeca i mladi koji su kroz različite interaktivne radionice unapređivali svoje kompetencije.

Projekt u vrijednosti 1.990.487,84 kuna financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali.