KABA

Mješoviti pjevački zbor umirovljenika “Vid Rukavina” predstavio monografiju “50 godina pjesme”

Pjevači su započeli proslavu 50. obljetnice postojanja

Veliki jubilej slavi mješoviti pjevački zbor umirovljenika “Vid Rukavina” iz Karlovca. Iza pjevača i pjevačica je 50 godina rada, a proslavu su započeli promocijom monografije naziva “50 godina pjesme”. U izložbenoj dvorani gradskog kazališta Zorin Dom nalazi se prigodna izložba kroz fotografije.

– Glavne urednice monografije smo Zdravka Cindrić i ja, kao i cjelokupno uredništvo. Zapravo, puno članova zbora je pomoglo u samoj izradi monografije i eto, uspjeli smo ju posložiti, rekla je Mirna Korkut, predsjednica “Vid Rukavina”.

Predsjednica Korkut došla je prije otprilike 5 godina u zbor i drago joj je da su ju na temelju njenog dugogodišnjeg iskustva izabrali za predsjednicu. Ističe da je atmosfera u zboru odlična no nakon korone, zbor se jako smanjio. Zbor je s 40 članova smanjen na 25-26 članova.

– Pred ova događanja uvijek postoji trema. Imamo jako puno proba, gotovo svakodnevno jer pripremamo svečani koncert s jednim zavidnim i velikim programom, dodala je Korkut.

Zbor ima podršku Karlovačke županije, Grada Karlovca, ZAKUD-a, kako gradskog tako i županijskog, ali i sponzora te obitelji. Nakon promocije monografije i svečanog otvorenja izložbe, podijeljena su priznanja dugogodišnjim članovima zbora te zahvalnice svima koji su im omogućili da kroz sve ove godine zbor uspješno djeluje kao i danas.

Svečani koncert povodom 50 godina djelovanja je u utorak 15. studenog s početkom u 20:00 sati u gradskom kazalištu Zorin Dom.