KABA

Za vikend najviše onih koji su prebrzo vozili, potom onih pod utjecajem alkohola; vozač se “proslavio ” s 2,62 promila

Policija je tijekom vikenda utvrdila 292 prekršaja. Najviše je onih koji su prebrzo vozili i to njih 64, 23 prekršaja odnose na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 59 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te šest na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

-Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 2,62 promila, dok je najveća izmjerena brzina bila 158 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h, izvijestili su iz karlovačke policije.

Na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je 59-godišnji višestruki počinitelj prekršaja tzv. recidivist kojeg su jučer policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili u Karlovcu.

-Utvrdili su da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i ne koristi sigurnosni pojas. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 40 dana uvjetno na 12 mjeseci i novčanu kaznu od 1000 kuna.