KABA

Dvoje teško ozlijeđenih u prometnim nesrećama – uzrok isti: neprilagođena brzina vožnje

Dvoje ljudi teško je ozlijeđeno u prometnim nesrećama koje su se jučer dogodile na području Vojnića, a objema je uzrok isti: neprilagođena brzina vožnje.

U prometnoj nesreći što se dogodila jučer poslije podne na cesti u naselju Jagrovac teške tjelesne ozljede zadobila je vozačica.

– Teretnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljala je 60-godišnjakinja koja nije prilagodila brzinu kretanja vozila uslijed čega je izlaskom iz nepreglednog zavoja izgubila nadzor nad upravljačem i sletila van kolnika, udarila u  zemljanu površinu nakon čega je došlo do prevrtanja vozila. Vozačici će biti uručen obavezni prekršajni nalog, a nadležnom državnom odvjetništvu biti će proslijeđeno izvješće, priopćila je PU karlovačka.

Putnik u automobilu teške je ozljede zadobio u prometnoj nesreći što se noćas oko 1 sat dogodila u Grabovcu Vojničkom.

– Osobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka upravljao je 27-godišnji državljanin Njemačke koji nije prilagodio brzinu kretanja uslijed čega je izgubio nadzor nad upravljačem, sletio van kolnika i udario u prometni znak, a zatim i u zemljani obrov. U prometnoj nesreći 25-godišnji putnik, državljanin Njemačke je teško ozlijeđen, a protiv vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, izvijestila je policija.