KABA

Dani tehničke ispravnosti vozila do 26. studenog – prilika za besplatnu kontrolu u svim stanicama za tehnički pregled; slat će ih i policija, ali neće kažnjavati

“Dani tehničke ispravnosti vozila” od danas do 26. studenog u svim stanicama za tehnički pregled vozila omogućuju vozačima da besplatno prekontroliraju ispravnost svojih vozila – od kočnica da općeg stanja.

PU karlovačka je pojasnila da se ova preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila provodi pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, a u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske.

– Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da pravovremeno preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija. Cilj je isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost, navela je PU karlovačka.

Napomenuli su da besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno, izuzeta su od ove akcije vozila koja u razdoblju njena održavanja imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

– U sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis, poručili su iz policije.