KABA

Karlovac polako dobiva blagdansko ruho – krasit će ga mjesec dana, na “starim”, ali i novim lokacijama

Blagdansko ruho Karlovac će imati od sredine prosinca pa do sredine siječnja, a ukrašavanje je već počelo. Za to je zaduženo Zelenilo, a ukrasi će, osim na uobičajene lokacije u gradu, blagdanski ugođaj donijeti i na neke nove.

Direktor Zelenila Tomislav Vukelić kaže da su ukrašavanje počeli ovaj tjedan, a sve će biti zavrešeno do polovice idućeg mjeseca.

– U ovim poslovima sudjeluje 20-ak radnika koji postavljaju nakit, borove, adventski vijenac, a uključen je i potreban alata, oprema i auto dizalice, potrebni da bi te radove završili. U kićenju grada, uz  koristit ćemo neki novi nakit, nabavljen ove godine za oko 25.000 kuna, a novost je i postavljanje ukrasa na Glazbeni paviljon, Glorijetu, te četiri katalpe na ulazu u Radićevu, kao i kod Sokolskog doma, oko klizališta, naveo je Vukelić.

Zelenilu u ukrašavanju, po njegovim riječima, pomaže i Elektrocentar Krznarić, koji obavlja sve potrebne elektro radove.

– Grad će i ove godine u blagdansko vrijeme biti lijepo ukrašen. Sredinom siječnja krenut ćemo u raskićavanje, a sav taj nakit pohraniti kod nas, u prostorijama tvrtke, najavio je Vukelić.

omicron