KABA

O zaštiti karlovačkih šuma u suradnji UŠP Karlovac s udrugom Ranger-Čuvari prirode Karlovac

U suradnji Hrvatskih šuma, Uprave šume podružnica Karlovac i Udruga Renger – Čuvari prirode Karlovac su organizirali tematsku radionicu i panel raspravu. Kroz izlaganja panelista odredit će se koji su prioriteti na održavanju i zaštiti šuma, njihovom zajedničkom radu na planiranju i razmjeni informacija s građanima. Sve u cilju dizanja svijesti o važnosti dugoročne održivosti šumskog fonda.

– Na inicijativu šumara i u suradnji s Udrugom ljubitelja prirode Rengeri održati ćemo praktičnu edukaciju što točno mi šumari radimo na očuvanju šuma. Da imamo što manje ilegalnog otpada i deponiranja istog na području državnih šuma. Ovim putem pozivamo sve ljubitelje prirode da nam pomognu u zajedničkoj akciji čišćenja šuma na području mjesnog odbora Popović brdo u subotu kako bi naše šume bile čiste i bile u funkciji svima, kaže Marin Svetić – Voditelj Uprave šuma podružnice Karlovac.

– Imamo akciju na Popović brdu počinjemo u 11 sati dopodne do 15 sati popodne, idemo u sustavno čišćenje, kontenjeri će biti posloženi na cesti i puniti će se. Otpad se satoji od građevinskog materijala, guma, životinjskog porijekla. Ljudi, nažalost odbacuju otpad na različita mjesta u šumi, a mi ćemo kroz edukacije im pokazati da to nije dobar put i krenuti pokazivati primjerom. Mi kao udruga postojimo svega 2 godine, no želimo biti sve bolji i bolji, imamo u planovima i buduće akcije na karlovačkom području i dio smo udruge Rengeri -Hrvatska kroz koju se sve više ekipiramo, govori Mario Trbuščić, tajnik udruge Ranger-čuvari prirode Karlovac.

Hrvatske šume će osigurati svu podršku za akcije koje slijede u suradnji s građanima i udrugama. Smatraju da naše šume zaslužuju da ih ostavimo budućim generacijama na uživanje u njihovim blagodatima.