KABA

Nova žrtva prevarantica – Karlovčanka pustila dvije žene u stan da joj izmjere tlak pa ostala bez novca i nakita

Nova žrtva, vjerojatno vrlo slatkorječivih i uvjerljivih prevarantica je 75-godišnja Karlovčanka: pustila ih je u stan da joj izmjere tlak, iz njega su izašle s novcem i nakitom.

– Zaprimljena je prijava 75-godišnjakinje da je jučer u stan u gradskoj četvrti Novi Centar u Karlovcu pustila dvije nepoznate ženske osobe koje su se predstavile kao djelatnice jedne tvrtke pod izlikom da su došle radi mjerenja tlaka, šećera i masnoće. Nakon njihovog odlaska 75-godišnjakinja je primijetila da joj iz stana nedostaje novac i nakit, izvijestila je PU karlovačka.

Policija i nakon ovog slučaja ponovo poziva građane da budu oprezni i ne puštaju u svoj dom nepoznate osobe, te upozorava da su žrtve kaznenih djela poput ovog jučerašnjeg najčešće stariji ljudi.

– Osobe starije životne, ponovno podsjećamo, kao i sve ostale građane, da ne budu lakovjerni i da ne puštaju nepoznate osobe u svoj dom, te da o svemu obavijeste policiju na broj 192. Ukoliko je to moguće neka zabilježe registracijsku oznaku vozila kojima se te osobe koriste ili neke druge činjenice koje bi olakšale pronalazak počinitelja. Podsjećamo da se počinitelji, bilo muške ili ženske osobe, najčešće predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica, medicinsko osoblje ili kao prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljsku kuću, iskorištavaju povjerenje građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti, naveli su u policiji.