KABA

Frizerka Tina Lukačić osvaja svojom kreativnošću: Moji klijenti, obitelj i prijatelji su mi inspiracija

Kristina Tina Lukačić predsjednica je Ceha frizera Udruženja obrtnika grada Karlovca koja je osvojila prvo mjesto na nedavnom natjecanju ‘Advent u kosi’ u Zagrebu te je dobila ‘Zlatnu tijaru’ – glavnu nagradu za frizuru, haljinu i sveukupni dojam.

Kao frizerka Tina radi već 20 godina i ima stalne klijente. Posao je ovo koji joj omogućava da iskaže svu svoju kreativnost i zato ne voli kada ljudi pokazuju nepoštovanje prema ovoj profesiji.

– Ja stvarno volim taj posao i želim da tko god radi neki posao da i napreduje. Cijenim svakoga i želim da drugi cijene mene. Znaju mi reći ‘kaj ti šišaš…’ , kad je bio lockdown neki su se sami probali šišati pa su shvatili da to nije tako jednostavno kako su mislili.

Tina već dugo kreira i zanimljive kostime od različitih materijala, čime, uz zanimljive frizure, osvaja na natjecanjima.

– Veliki poticaj u svemu mi je bila nažalost preminula kolegica Mevlida koja me je prepoznala i koja je pokazala moje prijašnje radove  organizatorima koji su me pozvali na natjecanje. Moji modeli su moji klijenti i prijatelji koji su mi ujedno inspiracija, a to su mi i obitelj i radne kolegice. Sama sam radila haljinu, rekli su mi da je stvarno zasluženo i vide da je napravljeno od srca.

Haljine slaže kada joj dođe inspiracija, a ideje uzima s različitih strana, pa i iz kuhinje. Tako koristi cijevi, zavjese, kuhinjske podloške, različite vezice i drugo. Voli avangardu i sve što je neobično.

U Tininom salonu usavršava se naučnica Nikolina koja za svoju mentoricu ima samo riječi hvale.

– Ja imam stariju sestru koja je završila frizerstvo i jednostavno sam od malena frizure radila, šišala lutke i sebe. Znala sam da ću to biti i to je jednostavno ljubav. Imam predivnu šeficu koja mi sve pokaže i pokušava me najbolje naučiti.

Zanimljive frizure ovih vrijednih frizerki moći će se vidjeti i na nadolazećem Adventu u Karlovcu, na reviji božićnih frizura.