KABA

Luka Bublić, Jakov Božić i David Kruhek nastupili na svom prvom Svjetskom kadetskom Kupu u Njemačkoj

Proteklog vikenda kadeti Mačevalačkog kluba Karlovac Luka Bublić, Jakov Božić i David Kruhek nastupili su na svom prvom Svjetskom kadetskom Kupu u Njemačkom Nunbergu. U konkurenciji od 267 boraca iz 23 različite države sa 4 kontinenta, najuspješniji od karlovačkih boraca bio je Jakov Božić, koji je sa dvije pobjede u grupi protiv boraca iz Belgije i Grčke prošao grupnu fazu natjecanja, te je potom izgubio borbu za ulazak među 128 najboljih od predstavnika Turske rezultatom 15-5. Time je Jakov bio i najuspješniji karlovački borac na ovom natjecanju, koji je završio na 191. mjestu. Treba napomenuti i dobar nastup Luke Bublića, kojemu jedna pobjeda na kraju nije bila dostatna za prolazak grupe.
– Nažalost, uz par njegovih grešaka, neprolasku grupe je uvelike presudilo i jako loše suđenje, koje je u ovom slučaju direktno utjecalo na njegov rezultat, tvrde iz kluba.
Ovog vikenda isti borci nastupili su na svom drugom Svjetskom kadetskom Kupu u Budimpešti i već ostvarili bolje rezultate nego na prethodnom Kupu. Opet je najbolji Karlovački borac bio Jakov Božić, koji je prošao grupu sa pobjedama protiv boraca iz Mađarske i Velike Britanije, no i sa puno boljom bodovnom razlikom u usporedbi sa turnirom u Njemačkoj. Uz njega, grupnu fazu natjecanja prošao je i Luka Bublić, ali nakon toga nažalost oboje gube borbu za ulazak među najboljih 128 boraca. David Kruhek nije prošao grupnu fazu natjecanja, a Jakov je kao najbolji Karlovčanin na kraju završio natjecanje na 194. mjestu u konkurenciji od 309 boraca iz 30 različitih država sa 4 kontinenta.
– Treba napomenuti da su karlovačkim borcima ovo prva natjecanja ovako velikog i značajnog tipa (na kojima nažalost zadnje dvije godine nisu mogli nastupati zbog korone), a kada se pogleda podatak da David Kruhek i pogotovo Jakov Božić imaju tek 13 godina, a da su kadeti u mačevanju do 17 godina starosti, veselimo se njihovim nastupima u budućnosti, ističu iz kluba.