KABA

Aquestil pobjednik prvog turnira Europa Trophy Cupa održanog u Bratislavi

Nakon pobjeda u skupini nad ASVO TTC Olympic Vienna (AUT) 3:0, HB Ostrov Havličkov (CZE) 3:1 i SU Sparkasse Kufstein (AUT), STK Aquaestil uvjerljiv je bio i u razigravanju za prvo mjesto te rezultatom 3:1 pobijedio prvoplasiranu ekipu iz skupine A, grčki Asea Saries Flopinas, predvođen odličnom Kineskinjom sa francuskom putovnicom Liu Judith.

– Iako rezultat 3:1 sugerira uvjerljivu pobjedu, tijek susreta je bio sve samo ne lagan; već u prvom susretu Rumunjka koja nastupa za Mađarsku reprezentaciju Bernardett Balint, pružila je vrlo ozbiljan otpor Amy Wang pa je čak nakon osvojenog prvog seta, imala četiri set lopte da povede sa 2:0 u setovima. Amy je odličnom igrom uspjela izjednačiti, okrenuti tijek susreta i pobijediti sa 3:1 u setovima, javljaju iz kluba.

Niti drugi susret nije bio manje uzbudljiv, dodaju iz kluba. Xue Han Vukelja bila je protiv Liu Judith u zaostatku 0:1 pa 1:2 u setovima nakon čega je uspjela izjednačiti na 2:2. Nakon drame u petom setu, spašene 4 meč lopte i propuštene jedne,  ipak je morala priznati poraz naturaliziranoj Francuskinji.

– U trećem susretu ponovno drama. Mlada i neiskusna Sofija Sheredeha pod pritiskom kreće vrlo nervozno i gubi prva dva seta. Nakon toga polako se diže, teško dobiva treći set, okreće meč, pobjeđuje sa 3:2 i dovodi Aquaestil do vodstva 2:1. Nakon toga, u najljepšem susretu čitavog turnira Amy Wang sjajnom igrom pobjeđuje neugodnu Kineskinju sa francuskom putovnicom Liu Judith i donosi Aquestilu prvo mjesto te plasman u drugi krug, tvrde iz kluba.

Turnir je održan u Bratislavi u organizaciji ŠKST Bratislava pod vodstvom Lucije Colovickove.