KABA

Karlovački tamburaški orkestar najavljuje koncert s posebno zanimljivim sadržajima

Karlovački tamburaški orkestar ove godine slavi veliki 75. rođendan. Proslavu su započeli još ovog ljeta kada su otvorili izložbu Karlovački tamburaški vremeplov, a zaokružit će ju velikim gala koncertom. Koncert će se održati u nedjelju, 4. prosinca s početkom u 18 sati.

– Ulaz je slobodan jer su karte sve rasprodane i podijeljene, a ostalo je vrlo malo mjesta. Koncert će trajati dva sata, a u pauzi, kao i prije i nakon koncerta, će svi posjetitelji moći pogledati izložbu Karlovački tamburaški vremeplov, rekla je predsjednica Karlovačkog tamburaškog orkestra Sandra Toth.

Voditelj orkestra Matija Prigorac kazao je kako će koncert biti vrlo raznovrstan.

– Publika će kroz program imati priliku vidjeti čime se to orkestar bavio unazad ovih 75 godina. Dva se bloka na neki način spominju u ovom programu. Prvi dio će biti vezan uz instrumentalnu glazbu, ono što je orkestar kroz svoju povijest podcrtao, najbitnije uspješnice s kojima je osvajao nagrade u Hrvatskoj. Drugi dio će biti vokalno instrumentalan i tu će publika moći upoznati sve naše goste na ovom koncertu. Bit će tu starije stvari obavijene novim aranžmanima, rekao je Prigorac.

Na koncertu će gostovati svi oni koji su podrška orkestru svih ovih godina, koji su s njima nastupali i koji ih stalno prate. Među njima su primjerice PHPD “Zora”, FD Vuga, FA Matija Gubec, Sweet Harmony.

– Bit će tu i Stanko Šarić, koji će biti solist na pojedinoj skladbi, tu će biti i jedan od doajena Hrvatskog narodnog kazališta Ivan Šimatović, Božićević, Pogačić, Monić i ostali. Nešto što vrijedi poslušati i doći na koncert u nedjelju, dodao je voditelj orkestra.

Ovo je prvi orkestrov koncert koji će biti obogaćen dodatnim sadržajima kao što su ples, gluma, svjetlosni i zvučni efekti.

– Bit će tu glumci koji će dočaravati momente iz povijesti orkestra između pojedinih skladbi. Biti će svakako zanimljivo, preporučam da dođete i pogledate, poručuje Alen Blažević, potpredsjednik orkestra.