Nakon dvije i pol godine, na današnji blagdan Sv. Andrije ponovno je otvorena kapelica Sv. Andrije u Općoj bolnici Karlovac, u kojoj se zbog pandemije nisu mogle održavati svete mise.

-Pozivaju se svi da dođu kada god mogu na duhovnu okrijepu. Blagoslovljeni su ljudi koji su pomogli u otvaranju ove kapelice. Ova kapelica pokazuje žrtvu Isusa Krista i ona je blagoslov za ovu bolnicu. Ovdje čovjek može otvoriti svoju dušu i ovdje se pokazuje ljubav križa i ljubav čovjeka. Svima onima koji danas slave imendan želim sve najbolje. Počinje adventsko razdoblje, a ono je priprema za Božić i s istinskom ljubavlju ga čekamo. Kakav ti je advent, takav će ti biti i Božić, govori mons. Ferdinand Vražić.

Izrazito mi je zadovoljstvo da nakon ove dvije pandemijske godine na blagdan Sv. Andrije mogu ponovno otvoriti kapelicu za pacijente i za sve goste ove bolnice. Dolazak u ponovnu integraciju čovjeka sa zdravljem koje je u podlozi svega, ali ne samo materijalno nego i duhovno, govori Nikša Antica ravnatelj karlovačke bolnice.