KABA

Učenici OŠ Braća Seljan: Matematika nije dosadna!

Sinoć je u OŠ “Braća Seljan” održana Večer matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva. Cilj ovog događanja bio je popularizirati matematičku znanost, razvijati pozitivan stav djece prema matematici te pokazati svim sudionicima koliko je matematika lijepa i zabavna, priopćili su iz OŠ Braća Seljan.

Sudjelovalo je oko 90 učenika razredne nastave, a organizatorica Večeri matematike bila je učiteljica Vladimira Fumić. Neke od ponuđenih aktivnosti bile su: tangram, memory, domino, sudoku, igra asocijacije i različite društvene igre koje uključuju brojeve. Svaka je učiteljica razredne nastave bila aktivno uključena u aktivnosti za svoj razred. Pridružili su se i neki roditelji, kao i nekoliko učenika predmentne nastave koji su rado pomagali mlađima u rješavanju zadataka.

Na kraju ovog zanimljivog događanja večeri sudionici su razgovarali o dojmovima. Zaključak Večeri matematike bio je da matematika ne mora uvijek biti dosadna, već može biti zanimljiva i zabavna. Ovime se popularizira matematika, matematičko razmišljanje i zaključivanje. Svi sudionici dobili su zahvalnice za svoje sudjelovanje.
Najmlađi su na kraju jednoglasno zaključili kako im je ovo bio dosad najbolji dan u školi i kako jedva čekaju sljedeću godinu i nove matematičke izazove.