KABA

Robert Franjković najavio 3. Adventsku utrku koja će se održati 17. prosinca – prijave u tijeku

Advent u Karlovcu i ove će godine mnogima obilježiti najdraže doba u godini svojim bogatim programom, a isti počinje 16. prosinca. Već idućeg dana za sve ljubitelje sportskih aktivnosti na rasporedu je 3. adventska utrka.

– Već se 3. put u sklopu Adventa u Karlovcu održava adventska utrka. Bit će 17. prosinca sa startom u 17:00 sati. Sve se odvija na prostoru Adventa. Start utrke je u Ulici kralja Tomislava, odmah na ulazu u promenadu. Ukupna dužina utrke iznosi 3 kilometara. Prvo je jedan manji krug od 500 metara koji ide iz Ulice kralja Tomislava u Radićevoj i odmah se vraća na promenadu gdje je veći krug od 2,5 km s ciljem kod paviljona. Prijave su dostupne na web stranici utrka.com, najavio je Robert Franjković, organizator utrke.

Na utrci smiju nastupiti svi koji na dan utrke imaju navršenih 10 godina. Mlađi od 10 godina smiju nastupiti isključivo uz pratnju roditelja ili trenera. Broj trkača je ograničen na 400 natjecatelja dok je cijena kotizacije 90,00 kn. Svaki natjecatelj dobit će startni paket koji uključuje startni broj i čip, crvenu božićnu kapicu, majicu s logom utrke i okrjepu nakon utrke. Paketi mogu sadržavati dodatne poklone i promotivne materijale sponzora. Franjković je zadovoljan s odazivom na prethodnim utrkama i samoj njenoj organizaciji.

– Uvijek je lijepo na ovaj način završiti trkačku sezonu. Prošle godine bio je lijep dan. Tijekom dana je bilo sunčano i nije bilo hladno pa je navečer bilo pogodno vrijeme za utrku. Za trčanje je uvijek ok. Trkači se zagriju. Sama dionica nije predugačka. Atmosfera je uvijek dobra. Ljudi uvijek ostanu na samom Adventu pa se dobro zabave, dodao je Franjković.

Glavni organizator je Atletski klub Maraton 2000 Karlovac zajedno u suradnji s Gradom Karlovcem i Turističkom zajednicom grada Karlovca. Najbrži trkači bit će nagrađeni medaljama i peharima te praktičnim nagradama sponzora za prvo troje u apsolutnoj kategoriji. Proglašenje pobjednika bit će na središnjoj pozornici u glazbenom paviljonu u 18:00 sati.

FOTO: Advent u Karlovcu