KABA

Djeca iz vrtića Rakovac u Karlovcu i vrtića Didi u Draganiću otkrila nam svoje želje za Sv. Nikolu

Posjetili smo dječje vrtiće Rakovac u Karlovcu i Didi u Draganiću. Djeca su nam otkrila svoje želje za Sv. Nikolu, a opisali su nam i kako on izgleda. Slatkiši su neizbježni i ove godine, a mnogi od njih žele da dobiju željenu igračku. Očistili su svoje čizmice, stavili ih u prozore i jedva čekaju večeras poći u svoje krevetiće kako bi s veseljem usnuli i dočekali jutro kojemu se najviše vesele tijekom godine. Evo što su nam rekli mališani iz dječjeg vrtića Rakovac.

– Poznajem Svetog Nikolu. Već sam od njega dobila poklon. Donio mi je šibu, masku za lice i slatkiše, a ove godine očekujem sovu, rekla je Zara.

– Vidio sam Svetog Nikolu u vrtiću. Tad je teta uzela košaru u koju je on stavio bombone. Dobili smo ih kad smo išli doma. Od Nikole sam dobio robota, dva Pokemona i dvije čokoladice, a ove godine želim lizalice, tvrdi nam Borna.

– Želim vreću slatkiša, a do sad sam dobio jednog robotića, izjavio je Matija.

S velikim uzbuđenjem dočekali su nas mališani u dječjem vrtiću Didi u Draganiću. Uoči Sv. Nikole radili su cvjetiće od papira koje će staviti na božićna drvca, jeli tradicionalne puhance, a zatim nam otkrili svoje želje.

– Sveti Nikola je čovjek koji je bio jako dobar. On donosi djeci poklone. Napisala sam pismo. Želim da mi budemo jako dobri i zdravi, a kao poklon želim igračku i bombone. On nosi kapu i križ, rekla je Neva.

– Od Svetog Nikole voljela bih dobiti jednu igračku, izjavila je Zara.

– On je bijel. Ima vreću, a u njoj su pokloni. Želio bih dobiti traktor kako bih mogao prikopčati prikolicu i voziti blato, kroz smijeh je rekao Lovro.

Sveti Nikola zaštitnik je djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika, otoka Sicilije, pariškog sveučilišta i mnogih gradova širom svijeta, a vjerojatno ne postoji niti jedna osoba koja ne zna kojeg je datuma Sveti Nikola – jer rijetki su oni koji se ovom datumu nisu veselili i uzbuđeno trčali na prozor.