KABA

Rukometaši Karlovca osvojili Kup regije Zapad – vrlo neizvjesna utakmica protiv Zameta u kojoj su presudili sedmerci

Slijedi osmina finala Hrvatskog Kupa

Vrlo uzbudljiv i napet susret večeras je zabilježen u ŠSD Mladost na Rakovcu. Rukometaši Karlovca igrali su finale Hrvatskog Kupa za regiju Zapad. Ugostili su momčad Zameta. Nakon ludih 60 minuta, Karlovčani su slavili tek nakon izvođenja sedmeraca rezultatom 24:21. Pobjednički pogodak postigao je Leon Hrvojević čime su Karlovčani izborili osminu finala Hrvatskog Kupa.

Tatjana Rašić na raspolaganju je imala sljedeće igrače: Mateo Kajba, Fran Balen, Mihael Janjanin, Marko Poljak, Domagoj Smojver, Ivica Frketić, Matija Loparac, Filip Šalković, Ivan Bačić, Leon Hrvojević, Patrik Mrljak, Relja Kojčin, Ivan Rukavina, Jure Stipetić, David Stipetić i Dominik Smojver.

Za momčad Zameta tu su bili: Dario Pešić, Damir Vučko, Karlo Tomović, Franko Krstić, Toni Živković, Dario Černeka, Dražen Ogurlić, Dino Islamović, Ivo Palačković, Antonio Kezić, Mateo Milih, Tino Viskić, Danijel Deželjin, Gabriel Rajič, Marko Pikec i Matija Perkov.

Karlovčani su u utakmicu ušli dosta dobro no u nastavku je susret bio ujednačen. Igrači Zameta na poluvrijeme su otišli s minimalnom prednošću i rezultatom 9:10. Karlovčani su drugo poluvrijeme otvorili realiziranim pogotkom no niz pogrešaka skupo ih je stajao. U 41. minuti susreta Zamet je otišao na 4 pogotka prednosti kod rezultata 14:18 i kad se sve činilo da će utakmica biti nastavljena istim tonom, Karlovčani su uspjeli dostići rezultat u 49. minuti susreta (19:19). Zatim je Dominik Smojver promašio sedmerac za vodstvo no promašili su i gosti njih čak dva. U posljednjoj minuti Patrik Mrljak poravanao je rezultat 21:21. Uslijedio je napad gostiju no Matija Loparac je obranio. Uslijedio je domaći napad, izboren deveterac ali gosti su se uspjeli obraniti nakon čega su uslijedili sedmerci. Za Karlovac su uspješni bili Bačić i Smojver, a Hrvojević je zabio za konačnih 24:21 s obzirom da se Zamet nije proslavio u izvođenju sedmeraca i upisao promašaje.

– Znali smo da je tu uvijek teško gostovanje. Čvrsto igraju, agresivnu i dobru obranu 3-2-1. Odmakli smo se, da, falio nam je možda gol – dva da prelomimo to. Neke glupe tehničke greške. Nervoza i nismo se odvojili na kraju. Evo, penali su lutrija. Što su nam ulazili tijekom utakmice, nije nam ušlo na kraju. Čestitam protivnicima i sretno, rekao je Toni Živković, RK Zamet.

Usprkos čak 7 isključenja, vraćanja u igru i gubljenja koncentracije, Karlovčani su slavili i sretnih dojmova okreću se prvenstvu. Kroz kompletnu utakmicu, najbolji strijelci Karlovca bili su Ivan Bačić, Patrik Mrljak, Ivan Rukavina i Dominik Smojver s 4 pogotka, zatim Ivica Frketić s 3 pogotka dok su po dva pogotka upisali Domagoj Smojver i Leon Hrvojević. U strijelce se jednom upisao i Fran Balen. Najbolji strijelac kod gostujuće momčadi bio je Toni Živković sa 6 pogodaka. Slijede Damir Vučko i Marko Pikec s 4 pogotka, Franko Krstić s 3 pogotka te Dino Islamović s 2 pogotka. Protivničku mrežu jednom su zatresli i Karlo Tomović i Dražen Ogurlić.

– Cijela utakmica bila je napeta. Kasnije su počeli voditi, ali eto, nekako smo skupili snage i volje. Tako da smo ih stigli. Na sedmercima bih rekao da je odlučila sportska sreća ali sreća prati hrabre. U subotu nam stiže Rovinj. Bit će to teška utakmica ali mi smo doma i nadamo se pobjedi. Dečki se vesele kao i ja, tvrdi Matija Loparac, HRK Karlovac.

Karlovčanima u subotu, 10. prosinca, u prvenstvenom susretu dolazi momčad Rovinja koja je trenutno 3. na tablici dok su Karlovčani i dalje vodeći.