KABA

Djeca oduševljena klizalištem u Dugoj Resi koje je posve besplatno i bit će otvoreno do 8. siječnja 2023. g.

Posjetili smo klizalište u Dugoj Resi koje je svoja vrata za posjetitelje otvorilo 26. studenog i bit će otvoreno sve do 8. siječnja. Više detalja otkrio nam je Ivan Puškarić, direktor Turističke zajednice područja Četiri rijeke.

Klizalište je besplatno za sve uzraste, besplatan je led, besplatne su klizaljke. S obzirom da ne naplaćujemo ulaznice i nemamo uvid u statistiku koliko ljudi dođe na osnovu tih ulaznica, ono što mogu reći, posjećenost je na zavidnoj razini kao i svake godine. Naravno, svima onima kojima je interes boraviti vani na zraku u ovo zimsko vrijeme na ledu, ovo je jedna prekrasna priča tako da smo zadovoljni posjećenošću. Jedino čime nismo zadovoljni su vremenski uvjeti koji nam nisu bili skloni na početku mjeseca, rekao je Ivan Puškarić, direktor Turističke zajednice područja Četiri rijeke.

Na klizalištu je nedugo bio uljez koji je prilikom prvog snijega u prosincu ugazio snijeg i tragovi su se zaledili. Bilo je potrebno 3 dana sanacije, a direktor Puškarić nada se da su sve nedaće iza njih i da će posjetitelji moći opušteno uživati u danima koji slijede.

– Osim standardnog klizanja, ovdje imamo provođenje tjelesne i zdravstvene kulture na ledu. Naime, područne, osnovne i srednje škole dolaze ovdje na tjelesni na ledu umjesto u dvorani. Klizalište je otvoreno od 10:00 sati do 22:00 sata, a od subote, od prvog dana praznika, bit će svakodnevno otvoreno. Na Badnjak i staru godinu bit će skraćeno radno vrijeme, a na Božić će biti zatvoreno kako bi i oni koji rade na klizalištu, mogli provesti blagdane sa svojim obiteljima, dodao je Puškarić.

O samim dojmovima kao i klizačkim sposobnostima, upitali smo školarce koji nisu skidali osmijeh za vrijeme cijelog zajedničkog druženja na ledu.

– Znam klizati. Sviđa mi se klizanje ali ne kližem svaki dan. Nekad mi smetaju vremenski uvjeti, a ove godine još nisam pao, objasnio nam je Martin.

– Volim kad brzo jurim. Sam sam se naučio klizati, a na ledu mogu izdržati više od sat vremena no nisam umoran nakon toga, istaknuo je David.

– Klizati sam naučila ovdje, ali kližem i na drugim lokacijama. Ponekad odem u Zagreb na klizanje no ovdje mi je najljepše. Ovdje je više ispunjen teren, rekla je Ivona.

– Sviđa mi se što se ovdje družim s prijateljima gdje sam ujedno naučila i kliazti, dodala je Lara.

Iako Hrvatska nije na popisu klizačkih velesila, naši građani ipak imaju jednu klizačku tradiciju – čim temperature padnu ispod nule, u trenu će napuniti gradska klizališta, a to su dokazala i ova djeca.