KABA

„Božićni rafting“ kluba Vodomar

Klub podvodnih aktivnosti „Vodomar“ već 16. godinu za redom organizira „Božićni rafting“ na Mrežnici. Preko stotinu raftera vesla za očuvanje rijeke Mrežnice od Belavića do glavnog kupališta u Dugoj Resi. Putem će osim sreće i veselja dijeliti i slatkiše za najmlađe. Predsjednik kluba nam se obratio s par riječi.

Ovo je 16. puta za redom što veslamo za mrežnički rafting. Ovaj puta rafting je za očuvanje rijeke Mrežnice. Svi dobrovoljni prilozi koji su prikupljeni idu u tu svrhu. Na temelju tih priloga kupit ćemo čamac i osnovati još jednu eko patrolu da se naša Mrežnica sačuva. Postoji inicijativa udruge Natura viva da bi Mrežnica postala spomenik kulture, zajedno s njima u suradnji nastojimo ostvariti tu ideju. Svi jedva čekaju kupanje u hladnoj vodi, pripremamo se mjesec dana i svima nam je gušt u ovo blagdansko vrijeme veslati. Prve godine bio je jedan čamac, kasnije nešto više, da bismo danas uspjeli okupiti stotinjak ljudi, kazao nam je Eduard Dol predsjednik kluba „Vodomar“.

Na kupalištu je odlična atmosfera uz fritule i kuhano vino. Ova hvalevrijedna inicijativa pokazatelj je kako uz dobro druženje i sport možemo osvijestiti potrebu za očuvanjem rijeke Mrežnice i pomoći humanitarnim prilozima.