KABA

Novi UZV uređaj: nastavak ulaganja i opremanja Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa

U Specijalnoj bolnici za produženo liječenje Duga Resa pušten je u rad novi UZV uređaj. Na svečanosti su govorile županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević i ravnateljica Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa Višnja Mihalić-Mikuljan.

Ovo je novi aparat koji je puno bolji od onog starog. Kvaliteta će rada biti bolja jer ima veću rezoluciju. Uređaj ima tri ultrazvučne sonde za ultrazvuk dojki, abdomena, štitnjaće i ultrazvuk zglobova koji se gleda kod djece, rekla je Višnja Mihalić-Mikuljan.

Vrijednost dijagnostičkog UZV uređaja je 400 000 kuna. Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske osiguralo je potreban novac za nabavu uređaja. Prema riječima županice Martine Furdek-Hajdin cilj je omogućavanje što bolje zdravstvene njege i skrbi u bolnici i u ostalim zdravstvenim ustanovama na prostoru Karlovačke županije.

Cilj je svim našim građanima Karlovačke županije pružiti kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu skrb. Može se vidjeti da kombiniramo sredstva s regionalne i nacionalne razine, istaknula je Martina Furdek-Hajdin.

Maja Grba-Bujević naglasila je da se vidi u Karlovačkoj županiji kako se razmišlja o svakoj zdravstvenoj ustanovi. Pohvalila je rad Specijalne bolnice za produženo liječenje jer nema liste čekanja kao u drugim mjestima što je nažalost veliki problem.