KABA

Donesen proračun Grada Duge Rese za 2023. godinu od 8.457.111, 29 eura

Na 13. sjednici Gradskog vijeća Grada Duge Rese donesen je proračun u iznosu od 8 457 111,29 eura, odnosno 63 720 105,00 kuna. Glasanje i donošenje proračuna našlo se pod toškom 2. dnevnog reda za koju je diglo ruku 11 gradskih vijećnika od 14 prisutnih.

Prema riječima gradonačelnika Duge Rese Tomislava Boljara u njemu se vidi razvoj grada, uređenje grada i podrška građanima. Cilj je i ravnomjerno uređivanje cijele Duge Rese.

Proračun je 12 milijuna kuna veći nego što smo planirali zato što nam 12% proračuna iznose europska sredstva i razni natječaji. Moram se zahvaliti i suradnji sa županijom i njihovim službama i ministarstvima poput ministarstvu za resor gospodarstva. Sad smo dobili 8 milijuna kuna. Sve je to ugrađeno u ovaj proračun, naglasio je gradonačelnik Tomislav Boljar.

Tijekom svog izlaganja pod točkom o proračunu gradonačelnik Boljar istaknuo je i razvojnu politiku odgojno-obrazovnih ustanova. Planira se otvaranje nove vrtićke grupe i daljnje sufinanciranje boravka djece vrtičke dobi u smještajnim kapacitetima izvan grada Duge Rese dok god postoji lista čekanja.

Uz gradonačelnika Boljara koji je izrazio želju za završetkom aglomeracije tijekom 2023. godine i početkom novih projekata dotaknuo se pitanja aglomeracije i predsjednik Gradskog vijeća Grada Duge Rese Miroslav Furdek.

Treba istaknuti projekte aglomeracije koji su u tijeku i neke projekte i ideje koje se planira provesti tijekom 2023. i sljedećih godina. Ono što ne pokriva aglomeracija i nisu priznati tzroškovi imamo novce i osigurat ćemo da te projekte osiguramo do kraja i da grad dobije potpuno novu vizuru, predsjednik gradskog vijeća Miroslav Furdek.

Tijekom sljedeće godine izgled se grada planira poboljšati strateškim projektima, a to je uređenje Parka doktora Franje Tuđmana, Društveno kulturnog centra, projektom vodenog grada i vidikovca. Sve je nabrojano u sklopu razvoja gospodarstva i turizma prema iznesenim planovima gradonačelnika Boljara.