KABA

Hrvatske pučke pjesme odušvile publiku na koncertu Nacionalnom svetištu

Zajednica organizacija amaterskih kulturnih djelatnosti u Nacionalnom svetištu svetog Josipa organizirala je tradicionalni koncert. Već više od dva desetljeća građani imaju priliku uživati u koncertu hrvatskih pučkih božićnih pjesama “Narodi nam se Kralj nebeski”.

-Malo je korona uvjetovala manjku izvođača, ali bitno je da smo krenuli da se ponovno okupljamo. Ove godine je nastupio Dječji zbor Josipove pahuljice, Chrous Carolostadien, Folklorna družina “Vuga”, Karlovački vokalni oktet i Mješoviti pjevački zbor umirovljenika “Vid Rukovina”, rekla je zamjenica predsjednica ZOAKD-a Jasna Požar.

Primarna važnost održavanja ovog koncerta je očuvanje narodne kulture i baštine.

-Važno je kroz koncert očuvati našu tradiciju i božićne pjesme, a time ujedno čuvamo i rad naših udruga, dodala je zamjenica predsjednica ZOAKD-a Jasna Požar.

Prva je to manifestacija Zajednica organizacija amaterskih kulturnih djelatnosti u 2023. godini, a tradicija je to duga 26 godina koju provode na Dubovcu. Za kraj koncerta svi zborovi su pod ravnanjem Ratka Pogačića i orguljašku pratnju Krešimira Klarića otpjevali ‘Narodi nam se Kralj nebeski’.