U Knjižnici za mlade otvorena je izložba slika „Freeze“ Ivana Koppa. Riječ je o mladom umjetniku koji je završio diplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Osijeku. Svojim slikarstvom ljudima želi probuditi osjećaj vedrine, radosti i pozitive, a kroz kombinaciju boja i tematike cilj mu je pokazati kako razmišlja te kakav mu je pogled na svijet. Inspiraciju pronalazi dok sluša glazbu koju prenosi na platno. Glavni motivi koji prate njegove radove su glazba, ples i ljudska ljepota koja je povezana kroz partnerstvo.

– Studirao sam kiparstvo, ali više sam se pronašao u slikanju. Cijeli život sam okružen umjetnošću. Već sam 7 godina u ovim vodama. Od malena sam crtao. Trenutno me inspirira osjećaj ljubavi i sreće što želim pokazati u svojim radovima. Ova izložba koja je u pozadini pod nazivom “Freeze” govori o ljubavi, točnije o partnerstvu dvoje ljudi koje je smrznuto u tom trenutku i neće se ništa dogoditi nakon par godina veze, nakon 20 ili 40 godina. Ostat će zauvijek, rekao je Ivan Kopp, umjetnik.

Ivan se za izložbu pripremao oko pola godine, a služio se tehnikom akrilnih boja na platnu što mu je ujedno i najdraža tehnika. Planira raditi i s uljanim bojama. Povezan je s glazbom i već se 14 godina bavi plesom.

Plešem latino američke plesove i crpim inspiraciju u plesu. Osim toga, mislio sam da je nemoguće da ću moći stvoriti glazbu. Kako sam išao istraživati kako se to radi, pogotovo s današnjom tehnikom gdje ja to sve mogu kod kuće raditi uz neki mali instrument, shvatio sam da mogu i to, dodao je Ivan.

Želja mu je u budućnosti svoju glazbu prikazati publici te istu povezati s umjetnošću putem slikarstva. Mišljenja je da ima puno mržnje u današnjem svijetu i da se ta situacija mora promijeniti.

Ova izložba bit će otvorena narednih mjesec dana, a trenutno ima aktivnu izložbu i u Zagrebu.