KABA

Proglašenje najboljih karlovačkih sportaša i sportašica, trenera, mladih nada i životnog djela

Tradicionalna dodjela nagrada Karlovačke športske zajednice održat će se i ove godine, samo u nešto svečanijem tonu povodom jubilarne 60. obljetnice postojanja zajednice. Već tradicionalno bit će podijeljene nagrade za najbolju ekipu mušku i žensku, najveću sportsku nadu, najboljeg trenera, najboljeg sportaša i sportašicu i nagradu za životno djelo. Važno je odati priznanje sportašima da se njihov trud isplati i da ga sugrađani cijene jer sportski uspjesi su odličan promotor Grada.

-Protekle dvije, tri godine su bile opterećene koronom, pa će zasigurno ove godine dodjela biti nešto posjećenija i svečanija zbog 60. obljetnice postojanja. 2022. godina je bila dinamična i intenzivna. Bilo je tu mnogo treninga i prepreka. U početku godine imali smo probleme s posljedicama korone zbog težeg organiziranja događaja, okupljanja većeg broja ljudi na natjecanjima i treninzima. Rat u Ukrajini rezultirao je brojnim poteškoćama i povećanjem cijena koje su osjetile i naše 132 članice. Susrele su se s novim nepredviđenim troškovima koji su iziskivali adekvatne odgovore. Sredstva za 2023. su raspoređena tako da najveći dio ide na žiro račun klubova, a mi kao zajednica također financiramo i stipendije, zdravstvene preglede, prijevoz na određena natjecanja i još mnogo toga s čime pomažemo klubovima, kazao nam je Željko Šančić, predsjednik Karlovačke športske zajednice.

Športska zajednica sufinancira brojne manifestacije kojih će prema najavama biti znatno više naspram prošle godine.

-Veća je potražnja za sportom nakon pandemije. To je vidljivo po broju manifestacija u 2022. i najavom istih za 2023. godinu. Naravno, to se vidi i po priljevu djece i odraslih u sportove i organizirane tjelovježbe. Kvaliteta sporta se u zadnjih nekoliko godina ustabilila, manje je oscilacija na lošije, a za veće uspjehe potrebna je i veća financijska podloga na čemu zajednica neumorno radi, izjavila je Marijeta Čelić, glavna tajnica Karlovačke športske zajednice.

Mladih nada ima u svim sportovima, no ipak trenutačno odbojka iskače jer je na jednom zavidnom nivou i vjerujemo da će se uzlet nastaviti.

Zorin dom, gdje će biti proglašenje je ograničen kapacitetom. Da bi svi zainteresirani mogli ispratiti događaj za to se pobrinula Trend televizija koja će prenositi live prijenos 20. siječnja s početkom u 19:00 sati.