• January 19, 2023
  • Nina Gross
  • 0

Udruženje Lag Vallis Colapis, Udruga Zvončići i Lider mreža Hrvatske provedbom novog projekta nastavljaju dobru praksu jačanja kapaciteta ruralnih organizacija civilnog društva. U sklopu projekta vrijednog gotovo 60.000 eura najavljena je konferencija, a nešto više o projektu i projektnim aktivnostima rekla nam je Petra Foršek Koški iz Laga, udruženja koje je ujedno i nositelj projekta.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta ruralnih organizacija civilnog društva iz Karlovačke i Vukovarsko-srijemske županije kako bi te organizacije bile u mogućnosti provoditi aktivnosti prilagođene potrebama zajednice kroz provedbu edukacija i prilagodbu online poslovanja. Projekt će utjecati na ujednačen razvoj civilnog društva u Hrvatskoj, rekla je Petra Foršek Koški, članica udruge Lag Vallis Colapis.

U sklopu projekta bit će održana dva seta edukacija, od kojih je jedan održan u prosincu prošle godine u Ozlju, dok će sljedeće edukacije biti održane na području Vukovarsko-srijemske županije početkom ožujka.

Udruge civilnog društva koje sudjeluju u projektu ujedno će uspostaviti platformu za zajednički rad.

– To će biti svojevrsna interna društvena mreža za organizacije civilnog društva, gdje će svi moći razmjenjivati iskustva, informacije, radne materijale i drugo, pojasnila je Petra Foršek Koški.

Udruga Zvončići, kao projektni partner, zadužena je za provedbu zagovaračkih konferencija, od kojih će se prva održati u siječnju. Elena Cvitković rekla je nešto više o zagovaračkom angažmanu Udruge te najavila konferenciju koja će se održati krajem siječnja.

Prva konferencija održat će se 27.1. online, putem Zoom platforme. Tema prve konferencije su modeli zagovaranja potreba ranjivih skupina, a na taj način ćemo obuhvatiti saveze i udruge koje se bave ranjivim skupinama, obzirom je naša domena djeca s teškoćama u razvoju. Konferenciji će prisustvovati udruge koje se primarno bave sličnom problematikom. Ovim putem pozivamo sve udruge kojima bi takva znanja koristila da prisustvuju konferenciji te se nadamo velikom odazivu, Elena Cvitković, članica udruge Zvončiči.

Sljedeća zagovaračka konferencija planirana je za proljeće ove godine.