Današnji dan na karlovačkim cestama protekao je burno. Građani su se teško probijali kroz neočišćene prometnice, a jedna od najteže prohodnih dionica pokazala se ona iz smjera Duga Resa – Karlovac.

Ranije tijekom dana tražili smo Ured gradonačelnika za izjavu koju nismo dočekali. No, gradonačenik Mandić večeras je na otvorenju 49. ZILIK-a bio raspoložen javnosti pojasniti što se danas događalo s radom Zimske službe.

– Na neki način nepotrebno je komentirati stanje na cestama jutros, s obzirom na činjenicu da su i sami građani vidjeli kako stanje nije dobro. Moram reći da za razliku od subote poslijepodne i nedjelje, kada se stvarno intenzivno radilo na terenu, ova protekla noć s nedjelje na ponedjeljak je bila, iz moje osobne perspektive, poprilično loša, što su i građani sami jutros zamijetili. S te strane, mislim da je suvišno sada komentirati jutrošnje stanje na prometnicama. Mi smo tijekom dana nastojali normalizirati stanje na cestama, što smatram da je bilo uspješno, rekao je gradonačelnik Mandić.

Gradonačelnik Mandić također je istaknuo da su se većim dijelom dana bavili i ponovnom uspostavom električne mreže u dijelovima grada gdje je došlo do prekida opskrbe električnom energijom, u čemu im je pomogao HEP.

– U nekim dijelovima grada stanje je bilo zaista teško, HEP je bio na raspolaganju, a prema zadnjim informacijama moram reći da još ima domaćinstava kojima nije osigurana električna energija, ali vjerujemo da će to biti riješeno žurno, kazao je karlovački gradonačelnik.

Gradonačelnik je dodao kako su sve trafostanice su u funkciji. Također, pohvalio je rad vatrogasne službe, koja je čitav dan na terenu sanirala srušena stabla i granje koje je dodatno priječilo kretanje prometnicama.

– Snijeg koji je noćas padao je mokar i njime je teško manipulirati, dodao je gradonačelnik.

Osvrnuo se i na rad zimske službe.

– Danas smo pogledali što je sve i kako učinjeno i sačinit ćemo narednih dana jednu dublju analizu svih predviđenih procedura pri radu Zimske službe. U gradu imamo 600 km cesta i 127 km nogostupa, što je zaista puno. Naravno, dokučit ćemo zbog čega je došlo do prometnog zastoja kojem smo jutros svjedočili, obećao je gradonačelnik Mandić.

Dodao je kako se uvijek može bolje raditi, a kako ipak postoje i subjektivni i objektivni razlozi za današnji kolaps na prometnicama, čime će se gradska vlast pozabaviti.

– Mislim da moramo poduzeti neke stvari da se takve situacije ne bi ponavljale, rezolutan je bio gradonačelnik Mandić.

Na pitanje što misli o izjavi nezavisnog vijećnika Novaka koji je zbog današnjeg stanja na karlovačkim prometnicama zatražio ostavku voditeljice Stožera zimske službe Grada Karlovca Ivane Fočić, gradonačelnik je ustvrdio kako je to legitiman dio političke borbe.

– Visina snijega uvijek je zgodna tema za političko djelovanje. Legitimno je pravo gospodina Novaka izjaviti tako nešto ako misli da je to rješenje. To je svakako zanimljivo, pogotovo jer nema sve ulazne informacije, prokomentirao je gradonačelnik.

Zaključno, Damir Mandić je obećao da će istražiti što se to zapravo dogodilo u noći s nedjelje na ponedjeljak.