KABA

Novak traži sve ulazne podatke o kojima Mandić govori

– Tražim sve ulazne podatke o kojima govori gradonačelnik Damir Mandiać, kazao je nezavisni vijećnik Tomislav Novak danas na Trend radiju.

Podsjetimo, gradonačelnik Mandić poručio je Novaku da nema sve ulazne informacije pa tako, valjda, ne bi trebao niti donositi sud i iskazati svoje mišljenje te prokomentirao kako je visina snijega uvijek zgodan as u rukavu za političko djelovanje. Priupitan za komentar, Tomislav Novak je istaknuo kako i dalje ostaje pri tome da bi voditeljica Stožera zimske službe Grada Karlovca Ivana fočić sama trebala dati svoj mandat na raspolaganje.

– S moje strane, gradonačelnik mora biti svjestan da ono što se jučer dogodilo kao i moja izjava nisu političkog karaktera, već su to izjave običnog stanovnika Karlovca koji je morao proživjeti jučerašnju havariju. Dakle, radilo se o ljudskom osvrtu i stavu kao građanina Karlovca, istaknuo je Novak.

Vijećnik Novak istaknuo je kako je jasno da nema sve inpute i informacije jer je opozicijski vijećnik, a oporba teže dolazi do informacija ionako, čisto iz razloga političkih pozicija.

– Ako postoje neke informacije koje javnost treba znati, informacije koje opozicija nema, ja sam apsolutno za to da sve bude transparentno. Neka ih objave, kazao je Novak.

– Nakon svega što se jučer dogodilo to je samo pokazatelj na koji način su karlovačke institucije koordinirane i kako funkcioniraju. Vidi se da nema neke strukture po kojoj bi se to sve vodilo. Moje osobno mišljenje jest, s odmakom od 24 sata, da bi gospođa Fočić i sama trebala ponuditi svoju ostavku, zaključno je istaknuo vijećnik Novak.

Nezavisni zastupnik Novak istaknuo je da rad opozicije smatra vrijednim te da ima kvalitetnih vijećnika, naglasivši kako je Grad Karlovac zreo za smjenu vlasti, jednu novu paradigmu i kvalitetnije iskorištavanje prirodnih resursa i učinkovitije gospodarenje gradom.