• January 24, 2023
  • Andriana Baćurin
  • 0

Seniori Inline hokej kluba Karlovac proteklog vikenda odigrali su dvije utakmice Prvenstva Hrvatske u inline hokeju. U prvoj utakmici pobjeđena je momčad IHK Dinamo Zagreb rezultatom 10:2. U drugoj utakmici, u derbiju dosadašnjeg prvenstva, Karlovčani su uvjerljivo
slavili protiv momčadi Dolenjskih Toplica rezultatom 5:1. Najbolji u redovima Karlovčana su bili Markezić (7G+4A) i Banay (3G+4A). Nastupili su: Kurtagić, Ratkaj, Kirš, Banay, Markezić, Gačić, Štedul i Špigelski.

U petak seniori Inline hokej kluba Karlovac nastavljaju natjecanje u Državnom prvenstvu Slovenije. U RCU Lukovica s početkom u 20:50 sati protivnik im je momčad HK Ščuke Cerknica.

U petak je na Gradskom klizalištu Karlovac odigrana utakmica trećeg kola Prvenstva Hrvatske u hokeju na ledu za seniorke. Članice Inline hokej kluba Karlovac upisale su novi poraz od HK Siscije rezultatom 4:1. Karlovčanke su povele golom Spudić na asistenciju Katušin u devetoj minuti. Nažalost, 20 sekundi prije kraja prve trećine Siščanke izjednačavaju. Odmah na početku druge trećine Siscia ima igračicu više, a vrlo brzo i dvije igračice više. Borbene Karlovčanke se odlično brane ali ipak Siscia postiže pogodak u 28. minuti za 2:1. S tim se
rezultatom završila druga trećina. U trećoj trećini domaće igraće pokušavaju sve ne bi li izjednačile, te preuzimaju veći rizik, a s time ostavljaju više mjesta Siščankama koje brzim akcijama te pogotcima u 43. i 51. minuti riješavaju susret.

Karlovčanke su nakon 2 utakmice i svega 2 treninga na ledu pokazale odličnu igru i borbenost protiv jačih i iskusnijih protivnica. Pokazan je velik napredak na svim razinama igre ali za nešto više ipak je potrebna bolja infrastruktura. Veseli i pozitivna reakcija brojne karlovačke publike koja je nagradila svaku dobru akciju domaćih igračica i sigurno svojom podrškom pomogla karlovačkim hokejašicama.

Sljedeća utakmica na domaćem ledu na rasporedu je u nedjelju, 29.1.2023., s početkom u 15 sati.